снимка:  pixabayОбщина Разград изразява съжаление относно загубата на един от

...
снимка:  pixabayОбщина Разград изразява съжаление относно загубата на един от
Коментари Харесай

Разградският лъв Масуд бе евтаназиран в Нидерландия

снимка:  pixabay

Община Разград показва страдание по отношение на загубата на един от трите лъва, отглеждани от 2 години и половина в Центъра за огромни котки " FELIDA ", Нидерландия, оповестиха от пресцентъра на администрацията.

От управлението на " FELIDA " са уведомили общината, която е притежател на трите лъва, че през днешния ден е осъществена евтаназия на един от тях - Масуд.

 

От нидерландската неправителствена организация прецизират, че през последните дни здравословното положение на Масуд се е влошило съществено, животното е спряло и да се храни. Ветеринарният доктор по дивата природа Макс Гьокел от IZW в Берлин е направил обзор и е установил, че Масуд изпитва мощна болежка и медикаментите за облекчаването ѝ вече не са задоволителни.

" Според нидерландските традиции и нравственос за хуманно отношение към животните, бяхме задължени да спрем страданията на Масуд и да го пуснем ", допълват от " FELIDA ".

Оттам прецизират, че здравословното положение на лъва с оглед неговия проблематичен и инбриден (близкородствен) генезис, е било отвън възстановяемото.

Ръководството на Община Разград толерира спазването на правилата на хуманно отношение към животните и в съдействие с Фондация " Четири лапи " поставя старания за възстановяване грижата към всички животни, благосъстоятелност на общината, разясняват от пресцентъра на администрацията. В тази връзка съдействие с " FELIDA " и с " Четири лапи ", както във връзка с двата лъва в Нидерландия, по този начин и на двата, които се отглеждат в разградския зоопарк, продължава, а обществеността ще бъде навреме осведомена за положението на животните.

 

novini.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР